Zwarte Bonen 1 kg

Artikel 20 van 23
€ 5,60 (inclusief btw)

Zo bereid je zwarte bonen

 Om zwarte bonen zelf te weken en te koken heb je de bonen, water en wat geduld nodig. Begin met het wassen van de kleine zwarte boontjes en laat ze 8 tot 12 uur weken in een bak met ruim water. Kook ze vervolgens zo een 60 tot 90 minuten op een laag vuurtje. Als ze de gewenste gaarheid hebben bereikt kun je ze afgieten en kun je ze zo eten of verwerken in een gerecht zoals chili con carne.

Recept 

Feijoada is een heerlijke mix van zwarte bonen en verschillende soorten vlees.

Ingrediënten

  • 400 gram Sukadelappen
  • 250 gram Chorizo
  • 150 gram Spekreepjes gerookt
  • 300 gram Hamlappen
  • 400 gram Zwarte bonen gedroogd
  • Olijfolie naar behoeve
  • Zout naar behoeve
  • 1 zak Sazon specerijen voor bonen
  • 2 stuk Laurierbladen
  • 5 teentjes Knoflook
  • 2 stuk Ui gesnipperd
  • 1 stuk Paprika rood
  • 1 stuk Paprika geel
  • 2 blokjes Bouillon Vlees
  • 2 stuk Sinaasappel uitgeperst
  • 1 bosje Koriander
  • 1 bosje Bladselderij

Instructies

Zet de avond van tevoren de zwarte bonen in een schaal koud water en laat ze minimaal 8 uur weken. Wat langer is geen probleem. De volgende dag spoel je de bonen af en kook je ze gaar in schoon water zonder zout. Dit kan zeker wel 75 minuten duren, mogelijk zelfs iets langer. Dit kun je doen tijdens het stoven van de Feijoada.

Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak daarin de riblappen en de hamlappen aan. Als ze rondom bruin zijn voeg je het spek en de chorizo toe en bak je die even mee.

Voeg vervolgens de ui, de knoflook, de chilipeper en de paprika toe en bak deze ook mee. Blus af met de warme bouillon. Schenk ook het sinaasappelsap en de passata erbij en voeg het sinaasappelrasp, de laurierblaadjes en het komijnzaad toe.

Laat vervolgens de Feijoada minstens 3,5 uur, langer is geen enkel probleem, op een heel laag vuurtje zachtjes pruttelen. Gebruik eventueel een sudderplaatje als je op gas kookt. Voeg na 3 uur de gare bonen toe.

Kijk aan het eind van de stooftijd hoe dik de saus is. Mocht deze te dun zijn, laat het vlees dan nog een poosje zonder deksel stoven, dan kookt de saus vanzelf in tot de gewenste dikte.

Serveer de Feijoada met witte rijst en bestrooi het gerecht met wat gehakte peterselie en koriander. Mocht je er nog een groente bij willen serveren? In Brazilië eten we er graag gestoofde kool bij.

Porties: 6 personen

 Bereidingstijd: 240 minuten

© 2023 - 2024 brasilprodutos.nl | sitemap | rss