Feijoada

Artikel 3 van 5

Feijoada is een heerlijke mix van bonen en verschillende soorten vlees.

Ingrediënten

  • 400 gram Sukadelappen
  • 250 gram Chorizo
  • 150 gram Spekreepjes gerookt
  • 300 gram Hamlappen
  • 400 gram Zwarte bonen gedroogd
  • Olijfolie naar behoeve
  • Zout naar behoeve
  • 2 stuk Laurierbladen
  • 5 teentjes Knoflook
  • 2 stuk Ui gesnipperd
  • 1 stuk Paprika rood
  • 1 stuk Paprika geel
  • 2 blokjes Bouillon Vlees
  • 2 stuk Sinaasappel uitgeperst
  • 1 bosje Koriander
  • 1 bosje Bladselderij

Instructies

Bereidingswijze gedroogde zwarte bonen

  • Spoel de bonen met veel water en doe ze in een pan met ongeveer 2 liter water. Laat de bonen minimaal 8 uur weken.

  • Spoel daarna opnieuw de bonen goed af en doe daarna de bonen opnieuw in de pan. Doe ditmaal wat minder water, tot ongeveer twee vingers boven de bonen is voldoende.

  • Kook de bonen met een gesloten deksel ongeveer 1,5 uur. Na een uur kun je wat zout toevoegen naar behoeve.

  • Giet de bonen af en je kunt de bonen gebruiken

Bereidingswijze Feijoada

  • Maak het vlees schoon en snij het in kleine stukken.

  • Snij de ui, paprika en knoflook

  • Doe olie in de pan en bak het vlees lekker bruin

  • Bak daarna de ui en knoflook nog een minuutje mee

  • Voeg daarna ongeveer 1 liter water toe, blokjes bouillon, sinaasappelsap, de paprika en laurierblaadjes toe

  • Laat het geheel 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen en doe de deksel op de pan.

  • Voeg zout en peper toe naar smaak

  • Voeg op het laatst de bonen, bleekselderij en koriander toe

© 2023 - 2024 brasilprodutos.nl | sitemap | rss